Sex og forbrænding

Close-up of the feet of a couple on the bed; Shutterstock ID 64226662; PO: aol; Job: production; Client: drone

Langt de fleste af os kan nok blive enige om, at sex er ganske fantastisk og noget, som vi helst ikke vil være foruden. Ikke nok med at et godt stabilt sexliv medvirker til at give os mere overskud i hverdagen, gør os gladere og bare er mega dejligt, så hjælper det også på vores forbrænding og de overflødige kilo.

I samarbejde med Alor.dk der sælger sexlegetøj kommer her med en guide til, hvordan du kan forbrænde ekstra mange kalorier ved hjælp af de frække lege i eller uden for sengen.

Speciel men fantastisk motion!

Sex er ikke lige den typiske form for motion, man hører om i forbindelse med slankekure m.v., og nok er det heller ikke lige så effektivt rent kalorieforbrændingsmæssigt, som en 10 kilometer lang løbetur eller 60 minutters spinning, men det er faktisk utrolig effektivt alligevel og jo motion kan altså være sjovt på en helt speciel måde – det kan stærkt anbefales, at sætte lidt ekstra ind på den frække lingerifront og øge sit sexdrive, selvom man endnu ikke er i besiddelse af drømmekroppen, som man selv forestiller sig den.

Canadisk forskning har vist, at mænd i en ung alder i gennemsnit forbrænder 4,2 kalorier pr. minut ved sex, mens unge kvinder forbrænder 3,1 kalorier pr. minut. Dette betyder altså, at løbeturen stadig vil give mere, men at sex klart er et godt alternativ til den raske gåtur, hvilken ellers er en meget populær motionsform hos almindelige mennesker, der ikke har knæene til løb eller tiden til holdsport.

Har du svært ved at holde motivationen og komme ud og røre stængerne, behøver du altså ikke engang stå ud af sengen for at sætte forbrændingen i gang. Den kan kickstartes under lagnerne, og denne type motion vil næppe komme til at kede dig eller indbyde til overspringshandlinger og dårlige undskyldninger, som vi ellers kender alt for godt – især i de koldere måneder og når det som ofte i Danmark står ned i stænger udenfor.

En let motionsform – der er ingen undskyldninger!

Sex er en let motionsform og ikke den helt hårde slags som eksempelvis løb, men det er faktisk blot en god ting overordnet set. Sex er altså ikke lige så krævende som hård fysisk træning, hvilket betyder, at det kan være overkommeligt eller om ikke andet mere overkommeligt end en hård løbetur efter en lang udmattende arbejdsdag på kontoret.

Ikke nok med dette, så er sex en motionsform, der kan være effektiv til folk, som grundet den ene eller anden form for fysiske lidelse, har begrænsede muligheder med hensyn til sport. Stort set alle kan tåle at have sex – selv folk med hjerteproblemer – uden risiko for at falde om af overanstrengelse.

Det er en stor fordel, at sex har så mange forskellige variationer og er godt i et utal af forskellige tempoer, hvorefter man altså kan regulere takten i akten, alt efter hvor meget man kan holde til uden at skulle gå på kompromis med nydelsen ved sex. Har man haft hjertekarsygdomme eller lignende, behøver man altså ikke være tilbageholdende med at få gang i sexlivet, da det netop er en let motionsform. Folk der har gennemgået operationer, skal ofte holde sig fra hårde og meget anstrengende former for motion i et godt stykke tid efterfølgende, og her vil det altså være en fordel at lægge ud med en gang lagengymnastik, da dette som regel kan påbegyndes med en smule forsigtighed efter en relativ kort sygemeldingsperiode.

Sex er mange ting, og der er altså også stor forskel på, hvor meget man forbrænder ved de forskellige former for sex. Der skal for de fleste lige lidt til for at få ordentligt gang i lysten eller i hvert fald det fantastiske lidt dyriske sexdrive, hvor vi bare ikke kan få nok. Når dette stadie nås, vil pulsen være kommet ret højt op, og det er altså her, vi kan få den bedste kalorieforbrænding ved sex. Nok kan de tage lidt tid, at nå hertil, men der er heldigvis en masse metoder, som hurtigt kan få os i stødet, og bonussen er, at det selvfølgelig også har en positiv effekt i forbindelse med en øget forbrænding.

Husk opvarmningen – den er vigtig!

French kiss’et, tungeslaskeren, snaveren – ja kært barn har mange navne, og vi er alle vilde med intime våde kys som kåde teenagere, og det kan faktisk stikke os en forbrænding af hele 87 kalorier for blot 15 minutters make-out. Oralsex er en sikker vinder til at bringe et vilddyr frem i alle mænd og kvinder, og det giver en forbrænding på 100 kalorier pr. halve time. Imens vi stadig befinder os i opvarmningsafdelingen, så er onani på både mænd og kvinder give en forbrænding på helt op til 150 kalorier for 15 minutter. Så det er bare med at komme i gang – der er masser af kalorier at hente med en masse nydelse til.

Pulsen er kommet op, og de lidt mere krævende udfoldelser kan altså gå i gang. Stående sex er helt klart den type sex, som vil få både mand og kvinde til at forbrænde flest kalorier, og man kan her nå helt på 600 for begge parter. Kigger vi derimod på missionærstillingen, hvilken mange par tyr til jævnligt, da det er dejligt og trygt, vil man kunne forbrænde ca. 250 kalorier ved sex i 15 minutter. Er kvinden på toppen, vil hun kunne forbrænde helt op til 300 kalorier, mens det for manden så er ca. 130 kalorier for samme periode. Her afhænger det selvfølgelig også meget af, hvilken hastighed man lægger for dagen, men det er altså muligt at opnå de nævnte målinger, hvis man er villig til at få lidt sved på panden under samlejet.

Selvom nedenstående infografik er på fransk, kan man sagtens forstå, hvad billederne viser og betyder.

billede 2

Morgensex – kickstart din dag!

Morgensex er bare noget ganske særligt, og det også i forbindelse med din kalorieforbrænding. Sex fra morgenstunden er nemlig medvirkende til, at din forbrænding er ekstra høj ved alle dagens måltider, sammenlignet med aftensex, hvor det altså ikke vil have helt samme effekt. Den lette motion vil ikke som sådan tære på kroppens fedtdepoter som hård og langvarig motion gør, med mindre man kan holde til meget lange og heftige seancer af sex. Sex vil altså i stedet have en indflydelse på forbrændingen og det du indtager i løbet af dagen, hvilket betyder at det vil have den største effekt, jo tidligere på dagen man har sex, eftersom den øgede forbrænding hermed vil ”ramme” flest mulige kalorier fra maden.

Ikke nok med, at morgensex er bedst for din forbrænding, så er det altså også med til at starte dagen med et fantastisk humør og fornyet energi, hvilket vil give dig et bedre overskud til at klare dagens udfordringer og eventuelt mindske dit stressniveau. Sex er godt for utrolig mange ting, og forbrændingen er et stort plus, men alt hvad der ellers følger med et godt sexliv må også i sig selv være rigeligt til at skulle dyrke masser af det, selvom nogen også har brug for en lidt hårdere form for motion for at blive stille deres motionsbehov. Masser af sex kan endda bevirke, at man får et øget overskud og godt humør, som gør at den hårde og krævende fysiske motion, som man nu måtte dyrke, kommer til at føles som en leg.

P.S – Du kan med fordel downloade den kendte Sex Calories Calculator til 6 kr., der viser hvor mange kalorier du og din partner forbrænder, når I hygger jer. Bemærk dog at denne app kun findes til Android telefoner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Sex og forbrænding, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
Hvis du syntes om dette indlæg, vil jeg sætte stor pris på at du vil skrive en kommentar og/eller dele den med dit netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *