Risengrød med kanel – kalorielet udgave til fastedag.

Risengrød med kanelHer får du en opskrift efter min svigermor, i en lidt mere kalorielet udgave så den fint går som et fastemåltid.

Hvis man ikke er på faste kan risengrøden også koges med en lille smule sukker og der kan komme smørklat og kanelsukker oven på risengrøden.

Risengrød er en lækker ret til vintermånederne hvor det godt kan være koldt  og trist udenfor. Når det endda er så let at lave er der næsten ingen undskyldning for ikke at prøve denne grød.

Risengrøden med de gode egenskaber

Kanel har også den gode egenskab at i mindre mængder stabiliserer den dit blodsukker, øger forbrændingen og sænker kolesteroltallet.

Risengrød med kanel
Forfatter: 
Opskriftstype: Aftensmad
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Portioner: 5
 
Lav risengrød på den nemme måde.
Ingredienser
  • Grødris (270g)
  • Minimælk (1,5l)
  • Vaniliestang
  • Kanel
Instruktioner
  1. Hæld mælk og ris i gryden
  2. Kog mælk og ris op
  3. En vaniliestang kommes ned i mælken og koges med.
  4. Rør rundt i gryden i 15-20 minutter indtil indholder begynder at tykne.
  5. Tag gryden af varmen, pak den ind i håndklæder og sæt den ind på din seng og pak den ind i en dyne.
  6. Tag vaniliestangen op af gryden og server.
  7. Kanel (uden sukker kan strøes udover risengrøden)
Ernæringsinformation
kcal: 1556

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hvis du syntes om dette indlæg, vil jeg sætte stor pris på at du vil skrive en kommentar og/eller dele den med dit netværk.

2 tanker om "Risengrød med kanel – kalorielet udgave til fastedag."

  1. Ole Gerstrøm

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Hvad angår brugen af kanel, bør det vel tilrådes, at man bruger ægte kanel (Ceylon kanel) og ikke den mest brugte kaldet kassiakanel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    Svar
    1. Tim Forfatter

      Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

      Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

      Hej Ole

      Jeg vil naturligvis anbefale at man altid bruger gode råvarer, men er af den overbevisning at i de små mængder som folk bruger på risengrød så har det ingen betydning hvilken type kanel der bliver brugt.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: