Her får du en opskrift efter min svigermor, i en lidt mere kalorielet udgave så den fint går som et fastemåltid.
Hvis man ikke er på faste kan risengrøden også koges med en lille smule sukker og der kan komme smørklat og kanelsukker oven på risengrøden.
Risengrød er en lækker ret til vintermånederne hvor det godt kan være koldt og trist udenfor. Når det endda er så let at lave er der næsten ingen undskyldning for ikke at prøve denne grød.
Risengrøden med de gode egenskaber
Kanel har også den gode egenskab at i mindre mængder stabiliserer den dit blodsukker, øger forbrændingen og sænker kolesteroltallet.
Risengrød med kanel
Forfatter: Tim Liljendahl
Opskriftstype: Aftensmad
Forberedelsestid:
Kogetid:
Total tid:
Portioner: 5
Lav risengrød på den nemme måde.
Ingredienser
- Grødris (270g)
- Minimælk (1,5l)
- Vaniliestang
- Kanel
Instruktioner
- Hæld mælk og ris i gryden
- Kog mælk og ris op
- En vaniliestang kommes ned i mælken og koges med.
- Rør rundt i gryden i 15-20 minutter indtil indholder begynder at tykne.
- Tag gryden af varmen, pak den ind i håndklæder og sæt den ind på din seng og pak den ind i en dyne.
- Tag vaniliestangen op af gryden og server.
- Kanel (uden sukker kan strøes udover risengrøden)
Ernæringsinformation
kcal: 1556
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574
Hvad angår brugen af kanel, bør det vel tilrådes, at man bruger ægte kanel (Ceylon kanel) og ikke den mest brugte kaldet kassiakanel.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/haandlavet.dk/52faste.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574
Hej Ole
Jeg vil naturligvis anbefale at man altid bruger gode råvarer, men er af den overbevisning at i de små mængder som folk bruger på risengrød så har det ingen betydning hvilken type kanel der bliver brugt.