Skal jeg dele mine kalorier i flere små måltider eller færre store måltider?

Jeg har selv god erfaring med at dele min kalorier i to måltider. Frokost og aftensmad, det gør så at jeg har mulighed for at deltage i det sociale, både på arbejdet om dagen og familien om aften.

Ved at springe morgenmaden over får jeg en fastedag som strækker sig over 41 timer.
For utrænede personer vil det tage 24-36 timer før de begynder at forbrænde fedt (ketose).
Når du har tilvænnet kroppen kan du opnå ketose efter blot 12 timer.

Hvis du har større afstand mellem dine måltider så vil du øge sandsynligheden for at din krop begynder at forbrænde fedtet og du vil opnå et vægttab.

Min vægt står stille selvom jeg er på 5:2 kuren

De fleste som følger 5:2 vil opleve at vægten står stille i perioder, sådan et periode kaldes for at plateau.

Det kan være at din krop omdanner fedt til muskler og derfor vil du ikke nødvendigvis opnå et vægttab,  her kan det være en god ide at måle livvidden, for at undersøge om din krop er ved at omdanne fedt til muskler.

Selvom du er på 5:2 kuren og kun skal holde øje med kalorierne på fastedage er det vigtigt at du ikke blot kompenserer ved at grovæde på ikke fastedage, men blot sørger for at få en normal dagsration (på op til 2000 kcal).

Prøv også at være obs på om der evt sniger sig nogle skjulte kalorier ind via dine drikkevarer. Hold dig gerne til rigelige mænder vand, samt evt kaffe og te uden sukker og mælk.

5:2 kuren er ikke en slankekur

Det er værd at bemærke at 5:2 kuren ikke er en slankekur, men snarere en livsstilsændring hvor de fleste dog vil opleve et vægttab.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)